Mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen videokumppani?

Kokonaisvaltainen videokumppani

Joona Sipola

12.3.2024

Kokonaisvaltainen videokumppani tarkoittaa kolmea asiaa:

  • Kokonaisvaltainen videokumppani tekee asiakkaan kanssa yhteistyötä, joka ei rajoitu pelkästään yhteen projektiin, vaan se keskittyy jatkuvaan yhteistyöhön. Yhteistyön alussa kokonaisvaltainen videokumppani tutustuu laajamittaisesti asiakasyrityksen liiketoimintaan, markkinaan, kilpailijoihin, tavoitteisiin, strategiaan ja kohderyhmään. Kokonaisvaltainen videokumppani oppii sitä kautta ymmärtämään asiakkaansa liiketoimintaa syvällisesti. Tämä mahdollistaa vaivattoman ja jatkuvan yhteistyön ilman tarvetta aina aikaa vievään ”aloitukseen” jokaisen projektin kohdalla.
 
  • Kokonaisvaltainen videokumppani adaptoituu budjetista riippumatta yrityksen kaikkiin videotuotannon (ja valokuvauksen) tarpeisiin. Oli kyseessä sitten suuri mainoskampanja tai pieni esittelyvideo – kokonaisvaltainen videokumppani varmistaa, että jokainen tuotettu video on linjassa asiakkaan brändin, tavoitteiden ja viestinnän kanssa.
 
  • Kokonaisvaltainen videokumppani kuuntelee asiakkaan tarpeita ja tavoitteita, sekä pystyy niiden perusteella tekemään kaikki videotuotannon vaiheet alkaen ideoiden synnyttämisestä ja konseptoinnista aina kuvausten kautta lopulliseen tuotokseen saakka.

Mitä asiakkaamme arvostavat kokonaisvaltaisessa videokumppanissa?

Adaptoituminen kaikenkokoisiin tarpeisiin: Koska kokonaisvaltainen videokumppani sopeutuu yrityksen kaikkiin sisällöntuotanto tarpeisiin, niin asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa tuotantoyhtiöiden etsimiseen ja niihin tutustumiseen projektikohtaisesti.

 

Nopeus ja vaivattomuus: Koska kokonaisvaltainen videokumppani tuntee yrityksen tavoitteet ja brändin jo valmiiksi, niin uuden projektin käynnistäminen on aina nopeaa sekä tuotantojen läpivienti on vaivatonta molemmille osapuolille. Yhteistyön hioutuessa myös asiakkaan puolelta tarvittava ajankäyttö vähenee merkittävästi mm. editoinnin kommenttikierroksilla.

 

Keskitetty fokus asiakasyrityksen tavoitteisiin: Jatkuva yhteistyömalli kannustaa videokumppania keskittymään asiakasyrityksen tavoitteisiin 100 prosenttisesti, koska asiakkaan onnistumisia voidaan pitää jatkuvan yhteistyön ehtona ja mahdollistajana. Tällöin videokumppanilla ei ole kiusausta pyrkiä edistämään vain omia intressejään mm. uudenlaisen referenssin saamiseksi mikäli ne ei ole linjassaan asiakkaan tavoitteiden kanssa. Jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan etu on siis aina myös kokonaisvaltaisen videokumppanin etu ja asiakkaan onnistuminen on aina myös onnistuminen kokonaisvaltaiselle videokumppanille.

 

Yhtenäinen visuaalinen identiteetti: Kokonaisvaltainen videokumppani tuo myös yhtenäisen visuaalisen ilmeen asiakkaan sisältöihin. Tämä varmistaa, että jokainen video on visuaalisesti tunnistettava ja linjassa yrityksen brändin kanssa. Yhtenäinen visuaalinen ilme luo miellyttävän kokemuksen katsojille ja vahvistaa yrityksen brändiä pitkällä aikavälillä.

 

Materiaalien helppo hallinta ja tekijänoikeudet: Yhteistyö kokonaisvaltaisen videokumppanin kanssa takaa myös sen, että tekijänoikeudet eivät estä materiaalien uudelleen käyttöä eri projekteissa. Raakamateriaalit löytyvät silloin myös aina samasta paikasta, jolloin aikaisemmilla kuvauskerroilla taltioidun materiaalin käyttö uusissa projekteissa ja kampanjoissa on helppoa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia sisällöntuotantoon sekä parantaa kustannustehokkuutta, kun uusien videoiden tekeminen ei aina vaadi uusia kuvauksia vaan jo olemassa olevasta materiaalista voidaan lisätilauksena toteuttaa kokonaan uusi materiaali.


Eivätkö kaikki videotuotantoyhtiöt pyri sitten olemaan kokonaisvaltaisia videokumppaneita?

Lyhyt vastaus on ei.

On olemassa useita videotuotantoyhtiöitä ja videokumppaneita, jotka eivät toimi kokonaisvaltaisesti, eivätkä pyri siihen. Näissä tapauksissa heidän palvelut voivat olla erikoistuneempia tai rajoittua vain tietyille osa-alueille videotuotannossa. Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • Animointistudiot: Animointiin erikoistuneet studiot saattavat keskittyä luomaan animaatioita ja grafiikkaa. Vaikka niiden luomat visuaaliset elementit voivat olla vaikuttavia, ne eivät välttämättä tuota ollenkaan esimerkiksi kameralla kuvattuja tuotantoja.

  • Mainosvideotoimistot: Toiset yritykset voivat keskittyä pelkästään eimerkiksi hieman suuremman budjetin mainosvideoiden tuottamiseen. Tällainen yritys ei todennäköisesti edes halua osallistua tämän kaltaisiin kilpailutuksiin tai toimittaa tarjousta esimerkiksi koulutusvideosta tai työnantajamielikuvavideosta.

  • TikTok- ja lyhytvideokumppanit: Vaikka lyhytvideoiden tekijät voivat olla erinomaisia luojia kyseisellä alustalla, heidän palvelunsa eivät välttämättä kata koko yrityksen sisällöntuotantotarpeita, brändistrategian huomioimista, pidempien videoiden tuotantoa tai monikanavaista julkaisustrategiaa.

  • Alihankintaan erikoistuneet tuotantoyhtiöt: On olemassa myös yrityksiä, jotka voivat tarjota erikoistuneita palveluita, kuten esimerkiksi drone-kuvausta, värimäärittelyä, äänen jälkikäsittelyä tai muita erikoistehosteita osana videoprojekteja. Heidän tarjoamat palvelut ovat tärkeitä vain tietyissä konteksteissa, joten heidän liiketoiminta ja palvelut eroavat suuresti kokonaisvaltaisesta videokumppanista.


Miten yksi kokonaisvaltainen videokumppani voi olla hyvä ja kilpailukykyinen kaikissa tuotannoissa?

Tämä ainutlaatuinen kyky sopeutua erilaisiin asiakkuuksiin, toimialoihin ja tuotantoihin on olennainen osa kokonaisvaltaisen videokumppanin ydinosaamista kolmesta syystä: 

  1. Laaja verkosto osaajia: Kokonaisvaltaisella videokumppanilla on laaja verkosto osaamisalueeltaan ja hinnaltaan erilaisia tekijöitä, useimmiten freelancereita tai osa-aikaisia työntekijötä. Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat koota tiimin, joka vastaa aina juuri kunkin projektin mukaisia vaatimuksia. Olipa kyse sitten käsikirjoituksesta, kuvaamisesta, editoinnista tai äänisuunnittelusta – kokonaisvaltainen videokumppani pystyy hankkimaan ja hyödyntämään sopivia tekijöitä kullakin osa-alueella. Kokonaisvaltainen videokumppani toimii projekteissa tuottajana, joka on tärkeässä roolissa ymmärtämässä asiakkaan liiketoimintaa ja tavoitteita.

  1. Asiakkaan liiketoiminnan tuntemus: Tämä tieto ei ainoastaan ohjaa projektin suunnittelua ja toteutusta, vaan sillä on myös suora positiivinen vaikutus tuotannon jokaiseen vaiheeseen. Kun videokumppani tuntee asiakkaan liiketoiminnan jo entuudestaan, erityisesti esituotannon ja jälkituotannon työmäärä vähenee merkittävästi, mikä puolestaan tehostaa tuotantoprosessia ja mahdollistaa nopeamman reagointikyvyn ja kilpailukykyiset hinnat.

  1. Kokemus erilaisista toimialoista: Kokonaisvaltaisilla videokumppaneilla on usein laaja kokemus eri toimialoilta. Monipuolisen taustansa ansiosta he ymmärtävät erilaisten asiakkaiden tarpeita ja erityispiirteitä. Se ei ainoastaan rikastuta heidän osaamistaan, vaan auttaa myös tuomaan tuoreita näkökulmia ja luovia ratkaisuja jokaiseen projektiin oli kyseessä sitten valmistava teollisuus, urheilun lajiliitto tai terveydenhoitoala.

Yhteenveto:

Kokonaisvaltainen videokumppani on yrityksen kumppani, joka sopeutuu vaivatta kaikenlaisiin ja kokoisiin tarpeisiin varmistaen, että jokainen tuotettu video on linjassa olevan yrityksen brändin ja tavoitteiden kanssa. Asiakkaan arvostamat edut, kuten nopeus, vaivattomuus, ja yhtenäinen visuaalinen identiteetti tekevät kokonaisvaltaisesta videokumppanista houkuttelevan.

Kokonaisvaltainen videokumppani on myös tehokas ja hinnoiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto monipuoliseen sisällöntuotantoon. Toisin kuin monet muut videotuotantoyhtiöt, kokonaisvaltainen videokumppani tuo laaja-alaista osaamista, liiketoiminnan ymmärrystä ja sitoutumista asiakkaan menestykseen kaikenlaisissa tuotannoissa. Lisäksi asiakkaan edun tavoittelu on aina vahvasti myös kokonaisvaltaisen videokumppanin etu ja intressi, jotta yhteistyö on kestävää ja pitkäkestoista.

JONI Media on yritysten kokonaisvaltainen videokumppani. Meidän asiakkaana saat projektiisi yhteistyökumppanin, joka tekee kaikkensa saavuttaakseen teidän strategiset tavoitteet.